Nieuws

TCN UPDATE| Onze komende CBR theorie spoedopleidingen taal UK!

Vind hier alle komende data voor onze TCN Online Theorie Spoedopleidingen in de Engelse taal.

Deze opleidingen worden door native Engelse instructeurs gegeven.

Slimmer je CBR theorie-examen oefenen voor de auto: hoe?

Je kunt op een aantal verschillende manieren oefenen voor je CBR theorie-examen. Via zelfstudie, klassikaal of via online training. Besluit hier wat bij jou past en hoe je slimmer studeert.

 

Nieuw CBR theorie-examen auto per 1 november 2019!

Vanaf 1 november wordt het CBR theorie-examen voor de auto gewijzigd. Het auto theorie-examen bestaat dan niet langer uit twee, maar uit drie examenonderdelen: gevaarherkenning, kennis en inzicht.

Harde BREXIT: Brits rijbewijs niet meer geldig in Nederland!

Als het tot een brexit zonder akkoord komt, zullen de in ons land wonende Britten een Nederlands rijexamen voor een officieel NL rijbewijs moeten afleggen. Wie lange tijd in Nederland woont (VK expat of immigrant bijvoorbeeld) moet hiermee rekening houden:

Theorie-examen doen in de avond tijdens proef

Vanaf 1 mei 2018 kunnen kandidaten het theorie-examen voor de auto, ook in de avonduren doen. Dan start het CBR een proef van zes maanden waarin kandidaten ook tussen 16.00 uur en 21.30 uur op examen kunnen. Het CBR wil hiermee de dienstverlening aan de klant verder verbeteren.

Onderzoek theorie-examen CBR opnieuw positief

Je slaagt alleen voor het theorie-examen als je voldoende kennis van de verkeersregels hebt. Dat blijkt opnieuw uit vervolgonderzoek van onafhankelijk onderzoeksinstituut RCEC naar eventuele ongewenste voorspelbaarheden in het theorie-examen voor de auto.

Vanaf 1 juli auto theorie-examen Engels ook met extra tijd

Vanaf 1 juli kunnen kandidaten het theorie-examen voor de auto in het Engels ook met extra tijd doen. Net zoals bij de andere theorie-examens met extra tijd krijgen kandidaten hierbij 15 minuten meer tijd bij het onderdeel ‘kennis van verkeersregels en verkeersinzicht’.